logo2

EigenWijs, 08-11-21

“Nieuwe berichten voor u op Mijn CZ”. Ik klik op de link in de mail die me naar de berichten pagina brengt. Iets oninteressants over mij polis. Ik wil bijna wegklikken als mijn oog toevallig op een wat ouder berichtvalt. “Akkoordverklaring” staat in het onderwerp. Ik open het bericht en lees dat dit gaat over de akkoordverklaring van mijn PGB.

“Uw indicatiestelling is geldig tot en met 01-09-2021.”

Ik kijk naar de datum op mijn laptop: 06-08-2021. Mijn nekharen gaan overeind staan. Dat is dus nog minder dan een maand! Hoe heb ik dit gemist? Normaliter krijg ik hier toch bericht van? Ik lees verder:

“Eindigt uw akkoordverklaring in 2021 dan ontvangt u ongeveer twee maanden voor de einddatum een
bericht van ons. Hierin geven wij aan wat u moet doen als u na die einddatum nog verpleging en/of verzorging nodig hebt.”

Ik kijk in mijn CZ berichten inbox, maar kan nergens een bericht vinden over de afloop van mijn PGB. Ik bel het CZ. Na enige tijd krijg ik een vriendelijke mevrouw aan de lijn en vertel ik mijn verhaal, waarop ze zegt: “Ik begrijp u volkomen, maar het was nogal een administratieve rompslomp voor ons om alle budgethouders een reminder te sturen, waardoor we ervoor hebben gekozen om dat niet meer te doen.” Even sta ik perplex. Het is voor hén een administratieve rompslomp?! Ik voel woede opkomen. “Pardon?”
Zeg ik. De mevrouw verteld dat ze er meerdere klachten over heeft gekregen, maar dit nu eenmaal de gang van zaken is (geworden). “En nu?” Vraag ik paniekerig. “Als het je zou lukken om volgende week de indicatie in te leveren dan moet het goed komen.” Zegt ze.

Snel bel ik de wijkverpleegkundige die twee jaar geleden ook mijn indicatie heeft gedaan. “Jeetje, ja, dat is wel erg kortdag.” Zegt hij. “En ik ben komende week op vakantie.” In mijn hoofd vloek ik de ergste ziektes bij elkaar. “Is er iemand anders die kan komen?” “Nee, momenteel ben ik de enige die dit in Nijmegen doet.”
Zegt hij. “Misschien kun je het CZ nog een keer bellen en even de situatie uitleggen? Dan kom ik na mijn vakantie meteen bij je langs om het allemaal te regelen.”

Uiteindelijk wist ik twee weken later de indicatie in te sturen, zo’n anderhalve week voor de afloop van mijn PGB. Tot mijn grote verbazing werd deze indicatie binnen één week goedgekeurd. Weer stond ik even perplex. Nu staat er op 01-07-2021 in hoofdletters in mijn agenda: “NIEUW PGB AANVRAGEN”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *