logo2

Vakantie editie: De spa

Support Magazine column 3

“Nou, zullen we dit hotel dan maar boeken?” Marlon en ik zijn al zo’n vier jaar vriendinnen en hebben een tijdje geleden een zogeheten bucket list gemaakt. Hierop staan allerlei verschillende dingen zoals samenwonen, een boek schrijven, naaktzwemmen en naar Berlijn op vakantie gaan.

Marlon en ik kennen elkaar van onze studie waar we een aantal jaar samen intro-ouders zijn geweest van een groepje eerstejaars tijdens de introductieweek. De plek waar ons organisatietalent samenkwamen en alles altijd vlekkeloos verliep. Ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat dit midweekje Berlijn niet anders zal gaan.

“Wat doen we eigenlijk met avondeten?”, stuur ik op de dag van vertrek naar Marlon. “Oh ja, shit, kun jij iets regelen?”, stuurt ze terug. Om 18.00 uur sta ik met twee maaltijdsalades voor haar
deur. Ze komt met een immense koffer naar buiten gelopen en stapt in. We kijken elkaar aan en beginnen te lachen. Eindelijk kan onze mini vakantie naar Berlijn beginnen!

Vanwege corona is er niet gek veel te doen ’s avonds, maar als we de derde dag wakker worden voelen we de cocktails van de avond ervoor toch wel een beetje. Als ik wakker word is Marlon al even op en regent het buiten. Marlon springt op bed, kijkt me blij aan en zegt: “Ik heb al even gekeken wat we kunnen gaan doen vandaag, wat denk je van de spa?”

Een uurtje later parkeren we de auto en lopen we naar de ingang van de ‘best-rated-spa-volgensGoogle-reviews’. Er staat al een flinke rij als we komen aanlopen en na twintig minuutjes zijn we
aan de beurt. De receptioniste vraagt of we hier al eens vaker zijn geweest. We zeggen van niet. “Nou, dan is het goed om te weten dat het vandaag een dag is zonder badkleding”. Sorry, wat? “Ja, helemaal goed”, zegt Marlon. We krijgen onze toegangstickets en mogen doorlopen. Ik ben met stomheid geslagen. “We moeten naakt!”, fluister ik naar Marlon als we door de poortjes lopen. “Ja, duh, wist je dat niet?”, vraagt Marlon lachend.

Ik weet niet waar ik kijken moet als er zes ontzettend knappe, naakte (!) gasten tegenover me in de sauna komen zitten en tot overmaat van ramp smeer ik scrub op m’n voorhoofd, dat door het
zweet m’n ogen in loopt en als een gek begint te prikken. Ik ren de sauna uit en spoel mijn ogen uit onder de douche. Marlon staat toe te kijken en lacht. “Kom, we springen het zwembad in”, zegt ze. “Kunnen we in ieder geval weer iets van die bucketlist afstrepen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *