logo2

OVER EVA

Eva Eikhout is geboren in 1996 en woont al sinds 2019 zelfstandig op kamers in haar geliefde Nijmegen. Zij woont hier samen met twee vriendinnen en maakt gebruik van een zelf opgezet zorgteam voor de benodigde hulp. Want toen haar moeder zes maanden zwanger was ontdekte de dokteren dat ze een groot deel van haar armen en benen miste. Eva werd op 9 maart 1996 kerngezond geboren met haar ledematen grotendeels afwezig. Ze is opgegroeid in Groesbeek bij haar ouders en twee zusjes, op wie ze erg trots is. Ze ging naar het regulier onderwijs en reed met haar elektrische rolstoel naar haar basisschool twee straten verderop. Later ging zij met de taxi naar de middelbare school in Nijmegen.

CARRIERE

Na de havo te hebben afgerond is Eva Communication and Multimedia Design gaan studeren, had ze een bijbaantje als marketeer en was ze voorzitter van de KinderAdviesRaad van het Amalia Kinderziekenhuis.
Na haar studie begon ze een eigen onderneming in media producties en meldde ze zich aan voor de BNNVARA Academy.  Na talloze audities behoorde ze tot één van de twee uitverkorenen. Ze doorliep de Academy met succes, waarna ze aan de slag ging bij YUNG DWDD als redactrice en presentatrice. Inmiddels heeft Eva de YouTube series Weet Wat Je Date (2020) en Eva en de Eva’s (2021) op haar naam staan en maakt ze samen met Wilfred Genee de podcast ONBEPERKT.

 


Naast haar televisie optredens wordt Eva ook vaak geboekt als dagvoorzitter, moderator en motivational speaker voor kleine en grote evenementen en bijeenkomsten. Zo deed ze in 2016 op 20 jarige leeftijd al een TedxTalk en is ze moderator geweest bij verschillende symposia voor o.a. de gemeente Nijmegen, het Radboudumc en de Rabobank Rijk van Nijmegen. Zij heeft al voor diverse ministeries opgetreden alsmede voice over opgenomen en podcasts gehost. Ook kleinere stichtingen weten Eva te vinden.

Eva weet met haar werk als programmamaker en presentator maatschappelijke kwesties op een humoristische manier aan het licht te brengen. Daarnaast weet ze ook met haar lezingen mensen te inspireren door te vertellen over de hindernissen die zij doorstaat wegens haar lichamelijke beperking in combinatie met rake zelfspot.

Haar motto: je hoeft niet gehandicapt te zijn om een handicap te hebben.

Volg EVA ook op instagram!